Επιλογή παρόχου Web Hosting

Η επιλογή ενός καλού παρόχους web hosting έχει γίνει μία ιδιαίτερα δύσκολη επιλογή. Οι πάροχοι είναι αμέτρητοι και οι διαφορές τους αρκετά μικρές έτσι ώστε να μην είναι ορατές από τον απλό χρήστη.  Υπάρχουν πολλές χιλιάδες εταιρείες παροχής hosting, κάθε μία με τα θετικά και τα αρνητικά της.

 

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη υπηρεσία web hosting

 Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε  ιστοσελίδα έχει διαφορετικές ανάγκες, τόσο στην ταχύτητα στο μέγεθος δεδομένων και πληροφοριών όσο και στις πιο τεχνικές λεπτομέρειες όπως τα subdomains και τα ftp.  Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες πληροφορίες οι οποίες εστιάζουν στο hosting της πλειοψηφιας των ιστοσελίδων. 

Web Hosting

  • Kάλυψη αναγκών από την εταιρεία web hosting

 Υπάρχουν πολλά διαφορετικού είδους hosting. Τα πιο διαδεδομένα είναι το Windows και το linux hosting. Παρόλα αυτά δεν τα παρέχουν και  τις δύο επιλογές όλες οι υπηρεσίες, οπότε καλό θα ήταν πριν κάνουμε την επιλογή μας να αποφασίσουμε τι είδους  hosting θέλουμε.

  • Ταχύτητα  των servers

 Η ταχύτητα με την οποία φορτώνει η ιστοσελίδα σας είναι υπερβολικά σημαντική και επηρεάζει  πολλά. Αρχικά έρευνες δείχνουν ότι ιστοσελίδα σας θα πρέπει να φορτώνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Αυτό οχι απλά θα σας κάνει να κρατήσετε κάθε επισκέπτη που έρχεται,  αλλά θα σας δώσει και τη δυνατότητα να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google, καθώς η ταχύτητα φόρτωσης είναι  ζωτικής σημασίας για το SEO.

Web Hosting

  • Κόστος και τιμοκατάλογος 

Το κόστος μίας υπηρεσίας hosting θα πρέπει να είναι ανάλογο των υπηρεσιών που σας προσφέρει. Προφανώς όσο μεγαλύτερος ο χώρος που καταναλώνετε και όσο μεγαλύτερες οι ανάγκες της επιχείρησης σας τόσο θα μεγαλώνει και το κόστος του hosting. Πολλές εταιρείες ωστόσο προσφέρουν ειδικές τιμές σε αγοραστές που κάνουν πλάνο πληρωμής μεγαλύτερο από 6 μήνες. Παρόλα αυτά το hosting για ένα site ανέρχεται στα 10€ τον μήνα και για ένα e-shop στα 20€-50€  αναλόγως των επισκεπτών και του μεγέθους των προϊόντων του. 

Web Hosting

  • Πίνακας ελέγχου

 υπάρχουν πάρα πολλοί πίνακες ελέγχου!  παρόλα αυτά δύο είναι η πιο διαδεδομένη και αυτή που θα συναντήσετε περισσότερο, plesk και  cpanel! Και τα δύο πολύ αξιόπιστα και έμπιστα. Το μόνο πράγμα που θέλετε να προσέξετε, είναι ότι αν ήδη έχετε ένα site στην πλατφόρμα του plesk και θέλετε να το μεταφέρετε σε ένα καινούργιο web hosting, ο καινούργιος σας πάροχος θα πρέπει να υποστηρίζει την πλατφόρμα του plesk για να είναι δυνατή η μεταφορά.

  • Εξυπηρέτηση πελατών Customer support

Τέλος σημαντικό είναι το after sales support! Το support δηλαδή που παρέχει η εταιρεία μετά από την αγορά του hosting πακέτου σας. Οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν εξυπηρέτηση 24/7  είτε μέσω email είτε με ένα σύστημα ticket μηνυμάτων και τηλεφώνου. Όσο ασήμαντο και αν φαίνεται, η σωστή εξυπηρέτηση είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο πάροχος σας. Το πόσο πρόθυμος είναι να σας βοηθήσει σε μικρά προβλήματα που μπορεί να έχετε, ή να σας λύσει κάποιο πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα αν δεν έχετε τεχνική γνώση! 

GetConnected

Από πρωσοπική χρηση αποιρων εταιριών hosting, μπορουμε να σας προτήνουμε 2 από τις ποιό εμπιστες στον χώρο! 

Η εταιρία papaki.gr είναι από τις ποιό παλιές στον χώρο του hosting, και μια από τις ποιό γρήγορες σε θέμα servers και ανταπόκρισης. Παρόλα αυτά, οι servers τους είναι λίγο ασταθής, με αποτέλεσμα να πεφτουν, μια φορα ανα 2 μήνες. Παρόλα αυτα, η ανταπόκριση είναι γρήγορη και ποτέ δεν εχει κρατήσει πανω απο 30 λεπτα η επαναλειτουργία των υπηρεσιών!

Η εταιρία Top.Host  είναι μια εξίσου παλιά και με εμπιρία εταιρία, που στοχεύει στην γρήγορη εξιπιρέτηση πελατών! Μπορώ να πω οτι με απογοήτευσε. Οχι με την υπηρεσία την ήδια, καθως τα πακέτα τους ειναι απο τα καλήτερα, και οι ταχυτητες ικανοποιητηκες, αλλα με την εξυπηρετηση, που υπόσχονται. Διαφημίζουν οτι είναι κοντά σου με ένα τηλεφώνιμα, παρόλα αυτα, δεν διευκρινίζουν οτι ισως χρειαστή μια δυωρη αναμονή! Παλί ομως, βγένει μπροστα με τα πακέτα της, και γιαυτό την χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn