Δημιουργία Ιστοσελίδας σε 5′

Web Κατασκευή ιστοσελίδας μόνος μου


Μια ιστοσελίδα στην εποχή μας, είτε προσωπική είτε επαγγελματική, είναι άκρως απαραίτητη ώστε να δείξετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας σας ή απλά να βάλετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν, σε μια προσωπική σας σελίδα ή blog.
 

Τι θα χρειαστείτε: 

Domain name

Το domain είναι το «όνομα» της ιστοσελίδας σας. Αυτό θα πληκτρολογούν οι επισκέπτες σας ώστε να βρίσκουν τη σελίδα σας. Σας προτείνουμε εφόσον απευθύνεστε σε Ελληνικό κοινό, να κατοχυρώσετε ένα .gr domain – έτσι θα έχετε καλύτερα rankings στο google για την Ελληνική επικράτεια και το google.gr

Μπορείτε να κατοχυρώσετε οποιοδήποτε domain είναι ελεύθερο και δε χρησιμοποιείται από κάποιο άλλο πρόσωπο ή εταιρεία.Μπορείτε να κατοχυρώσετε το domain μόνο του ή μαζί με την αγορά hosting όπου θα χρειαστείτε απαραίτητα(δείτε το επόμενο βήμα)

Αγορά πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων – web hosting 

Για να έχετε την ιστοσελίδα σας online, 24 ώρες το 24ωρο, χρειάζεστε ένα πακέτο webhosting ή αλλιώς μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Η υπηρεσία web hosting δεν είναι ακριβή ενώ οι μέσες τιμές για ένα αρχικό πακέτο hosting ξεκινάνε από περίπου 3-5€ / μήνα.

Υπάρχει και δωρεάν web hosting από μερικές εταιρείες, με αρκετούς περιορισμούς και ίσως ακόμα και διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας (από την εταιρεία που σας παρέχει την υπηρεσία).

Σας προτείνουμε ρητά να μείνετε μακριά από το δωρεάν hosting. Θα σας δημιουργήσει μόνο προβλήματα και υπάρχει η περίπτωση, ξαφνικά, να χάσετε ακόμα και όλα σας τα αρχεία! Έχει συμβεί σε αρκετούς μας επισκέπτες – να είναι σε εταιρεία με δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων και μια μέρα να έκλεισε η εταιρεία, ή να κάηκε ο δίσκος του σέρβερ και να χάθηκαν τα αρχεία της ιστοσελίδας.

Οι πάροχοι δωρεάν hosting δε κρατάνε ούτε backup ούτε έχουν κάποια υποχρέωση προς τα εσάς – εξάλλου σας προσφέρουν μια υπηρεσία δωρεάν!

Τι εταιρεία να προτιμήσετε για το web hosting της ιστοσελίδας σας 

Εμείς εδώ στο GetConnected χρησιμοποιούμε την εταιρεία TOPHOST για να φιλοξενούμε τα περισσότερα μας projects. Παρόλα αυτά, σε πολύ εξιδεικευμένες ιστοσελίδες με μεγάλες απαιτήσεις σε χωρητικότητα και ταχύτητες, χρησιμοποιούμε και την εταιρία Contabo, μια απο τις παλιότερες στον χώρο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn