Pin It

9 τρόποι να μειώσετε τα κόστη επικοινωνίας σας!

Share Button

meiwsi-kostous

9 τρόποι να μειώσετε τα κόστη επικοινωνίας σας!

Διανύουμε δύσκολους καιρούς και ψάχνουμε καθημερινά τρόπους να μειώσουμε τα προσωπικά αλλά και οικογενειακά έξοδα μας. Από την άλλη οι περισσότεροι από μας δε μπορούμε να διανοηθούμε τη ζωή μας χωρίς τηλέφωνο, internet και τηλεόραση. Έχουμε δε συνηθίσει να τα χρησιμοποιούμε όλα αλόγιστα και να απαιτούμε όλο και περισσότερες δυνατότητες και παροχές. Ωστόσο τα αυξημένα κόστη επικοινωνίας και ψυχαγωγίας μας αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των μηνιαίων εξόδων μας και η μείωση τους μπορεί να ανακουφίσει κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας. Ας δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό με απλούς τρόπους.

1) Διαλέξτε το σωστό πρόγραμμα

Ναι σίγουρα υπάρχουν όλοι αυτοί οι πάροχοι στην αγορά και προσφέρουν όλες εκείνες τις υπέροχες υπηρεσίες, αλλά πριν επιλέξετε το πρόγραμμα σας σκεφτείτε. Τι ακριβώς από όλα αυτά χρειάζεστε; Για παράδειγμα, αν δεν έχετε smartphone μην αγοράζετε πακέτα δεδομένων mobile internet. Αν χρησιμοποιείτε το internet απλά για να σερφάρετε σε ιστοσελίδες και να βλέπετε περιστασιακά βίντεο ή να ακούτε μουσική, μην αγοράζετε πακέτα με μεγάλες ταχύτητες. Αν καλείτε ελάχιστα από το κινητό σας τηλέφωνο, μην επιλέγετε πακέτα με εξαιρετικά μεγάλους «δωρεάν» χρόνους ομιλίας. Διαλέξτε ακριβώς αυτά που πρέπει και μην φορτώνεστε άχρηστες για εσάς υπηρεσίες με το σχετικό τους κόστος και θα δείτε το πάγιο σας να μειώνεται αισθητά.

Η Cyta έχει δημιουργήσει για σας μοναδικά πακέτα και σας παρέχει την ευελιξία να τα προσαρμόσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Όσο βρίσκεστε στο site της GetConnected.gr, μη χάσετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα πακέτα 2play, 3play και Κινητής της Cyta και να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

2) Συνδυάστε υπηρεσίες

Μην επιλέγετε τον ένα πάροχο για τη σταθερή σας τηλεφωνία και το internet, τον άλλο για την κινητή και ένα τρίτο για την τηλεόραση.

Μην επιλέγετε διαφορετικό πάροχο για την γραμμή κινητής κάθε μέλους της οικογένειας.

Συνδυάστε όλες τις υπηρεσίες σας σε έναν μοναδικό πάροχο και κάτω από έναν ενιαίο λογαριασμό. Επιλέξτε ένα συνδυαστικό ή οικογενειακό πακέτο από κάποιο πάροχο και θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο των τηλεπικοινωνιακών σας εξόδων και τις ενδεχόμενες εκπτώσεις και προσφορές που προκύπτουν.

Η Cyta είναι ο μοναδικός πάροχος 4play στην Ελλάδα. Συνδυάστε τις υπηρεσίες Σταθερής & Ίντερνετ, Κινητής ή/και Τηλεόρασης ανάλογα με τις ανάγκες σας και εκμεταλλευτείτε τις συνδυαστικές εκπτώσεις παγίων. Ρίξτε μια ματιά στα συνδυαστικά και οικογενειακά πακέτα που έφτιαξε και σας προτείνει η GetConnected.gr.

3) Αφήστε στην άκρη το σταθερό τηλέφωνο

Αν δε βρίσκεστε σχεδόν ποτέ στο σπίτι ή δεν έχετε καν τηλεφωνική συσκευή, μην κάνετε τον κόπο να αγοράσετε προγράμματα για το σταθερό σας τηλέφωνο με χρόνους ομιλίας προς σταθερά και κινητά. Προτιμήστε ένα πακέτο αποκλειστικά για internet και μειώστε άμεσα το πάγιο σας, αλλά και ενδεχόμενες χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν από χρήση του σταθερού σας που δεν καλύπτεται από το πάγιο. Πχ. κλήση σε αριθμούς με ειδική χρέωση.

Μπορείτε αντίθετα να ενισχύσετε τους χρόνους ομιλίας στο κινητό σας τηλέφωνο και να το χρησιμοποιείται αποκλειστικά για κάθε είδους κλήση.

H Cyta σας παρέχει τα βασικά προγράμματα 2play (δείτε τα εδώ), όπου χρεώνεστε αποκλειστικά πάγιο για το internet, δεν περιλαμβάνονται χρόνοι ομιλίας, αλλά μπορείτε αν και όποτε το θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το σταθερό αριθμό που σας παρέχετε για να δέχεστε κλήσεις ή/και να εμπλουτίσετε αργότερα το πρόγραμμα σας με χρόνους ομιλίας αν το κρίνετε απαραίτητο.

4) Επιλέξτε VoIP

Η VoIP τηλεφωνία κάνει χρήση της σύνδεσης σας στο διαδίκτυο, για την γραμμή τηλεφωνίας σας και επιτρέπει μειωμένο κόστος για τη σταθερή σας σύνδεση και άρα χαμηλότερο πάγιο.

H Cyta υποστηρίζει την τεχνολογία του VoIP.

Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη της VoIP τηλεφωνίας.

5) Προσέξτε τη χρήση δεδομένων από το κινητό σας

Αν έχετε smartphone ή tablet και θέλετε να βλέπετε ιστοσελίδες, mail , video κτλ από εκεί, αγοράστε πακέτο MB στο πρόγραμμα σας. Διαφορετικά μην περιηγήστε εκτός και είστε συνδεδεμένος σε κάποιο δίκτυο Wi-fi. Επίσης προσέξτε να μην υπερβαίνετε τα δωρεάν MB σας. Το κόστος χρήσης δεδομένων εκτός παγίου μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο και ο λογαριασμός του κινητού σας τηλεφώνου να έρθει φουσκωμένος.

Στη Cyta Κινητή έχετε τη δυνατότητα να εμπλουτίσετε το πρόγραμμα σας με όσα πακέτα MB δεδομένων θεωρείτε ότι χρειάζεστε. Μετρήστε πόσα ΜΒ καταναλώνετε το μήνα.

6) Αναζητήστε μια προσφορά

Όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών προωθούν κατά καιρούς προσφορές για την προσέλκυση νέων πελατών. Αν θέλετε να αιτηθείτε για μία νέα σύνδεση ή να μεταφέρετε τη γραμμή σας σε κάποιον άλλο πάροχο, κάντε μία έρευνα αγοράς για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα σε προσφορά. Αν θέλετε να παραμείνετε στον πάροχο σας και το συμβόλαιο σας έχει λήξει, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών πριν υπογράψετε την παράταση του συμβολαίου σας για να δείτε αν δικαιούστε κάποια προσφορά ή έκπτωση παγίου. Προσέξτε όμως και πάλι, να μην ξεφύγετε πολύ από τις πραγματικές σας ανάγκες γιατί ίσως καταλήξετε και σε αυτή την περίπτωση να πληρώνετε περισσότερα από ότι θα έπρεπε.

Δείτε εδώ τις προσφορές της Cyta.

7) Ξεκινήστε με ένα βασικό συμβόλαιο

Αν έχετε χαμηλές ανάγκες επικοινωνίας ή δεν ξέρετε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες, ξεκινήστε με ένα συμβόλαιο internet που προσφέρει χαμηλότερη ταχύτητα, ή ένα συμβόλαιο σταθερής με βασικούς χρόνους ομιλίας και ένα συμβόλαιο κινητής με λίγο χρόνο ομιλίας ή/και μηνύματα, ή δεδομένα. Αν κατά τη χρήση συνειδητοποιείσετε πως αυτά δε σας είναι αρκετά τροποποιήστε το συμβόλαιο σας και αυξήστε το όσο χρειάζεται για να καλύψετε τις ανάγκες σας χωρίς να επωμιστείτε άλλα κόστη. Ίσως εκπλαγείτε με το πόσο λίγα είναι αρκετά τελικά.

Η Cyta σας υποστηρίζει σε αυτό, προσφέροντας βασικά πακέτα σε ίντερνετ και κινητή και υποστηρίζοντας την build to order φιλοσοφία σύμφωνα με την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε τα πακέτα σας με επιπλέον υπηρεσίες και χαρακτηριστικά.

Για την κινητή συγκεκριμένα σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από το βασικό πακέτο με μόλις 9€/μήνα και να αυξήσετε χρόνους ομιλίας, sms και ΜΒ ακόμη και κατά τη διάρκεια του μήνα, όποτε απαιτείται, με ένα απλό sms σαν να είχατε ένα καρτοκινητό, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία top-up.

Δείτε περισσότερα για το top-up.

8) Χρησιμοποιήστε έξυπνες εφαρμογές στο κινητό και τον υπολογιστή σας

Για όσους χρησιμοποιούν smartphone ή tablet , αλλά και για όλους εσάς που χρησιμοποιείτε απλά το tablet ή το pc σας υπάρχει μια πληθώρα εφαρμογών που διευκολύνει την επικοινωνία σας. Εφαρμογές όπως το Skype και το Oovoo, επιτρέπουν την ανταλλαγή μηνυμάτων, το (video) chat και την πραγματοποίηση κλήσεων από υπολογιστή και έξυπνο κινητό τηλέφωνο. Επίσης, ευρέως διαδεδομένες κυρίως μεταξύ της νεολαίας εφαρμογές για κινητά όπως το Viber και το WhatsApp επιτρέπουν τη δωρεάν αποστολή μηνυμάτων και μπορούν να μας καλύψουν αν στέλνουμε περιστασιακά μηνύματα, ώστε να μην προσθέσουμε τέτοιο πακέτο στο πρόγραμμα μας. Φυσικά απαιτείται μια σύνδεση Wi-fi ή δωρεάν ΜΒ (πάντα με την προσοχή που λέγαμε πριν), αλλά και οι παραλήπτες των μηνυμάτων να έχουν επίσης εγκαταστημένη τη συγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποιήσαμε.

H GetConnected σας προτείνει τις εφαρμογές της Cyta, Cyta 4U για να παίρνετε το σταθερό σας τηλέφωνο όπου κι αν βρίσκεστε και το Communicator για να μιλάτε από τον υπολογιστή σας με το δικό σας προσωπικό αριθμό.

Μάθετε περισσότερα για το Cyta 4U και το Communicator.

9) Παρακολουθήστε τους λογαριασμούς σας

Τέλος, μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τους μηνιαίους λογαριασμούς σας για τυχόν αυξημένες ή ανεξήγητες χρεώσεις και να επικοινωνείτε με τον πάροχο σας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία σας δημιουργηθεί. Έτσι θα γλυτώσετε ενδεχόμενες μελλοντικές χρεώσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Στη Cyta μπορείτε να παρακολουθείτε τους λογαριασμούς σας και online μέσω της διαδικτυακής πύλης MyCyta.

Για να σας βοηθήσουμε προσωπικά στην GetConnected.gr ως επίσημοι συνεργάτες της Cyta Hellas, να μειώσετε τα έξοδα των τηλεπικοινωνιών σας επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Για να μη χάνετε πολύτιμες συμβουλές, αλλά και τις φανταστικές προσφορές της Cyta και της GetConnected.gr, γραφτείτε στο newsletter μας.

 

Tags: , , ,

About the Author

Είμαι η Σοφία Αργυριάδου. Ιδιοκτήτρια της εταιρείας GetConnected.gr. Είμαι επίσημος συνεργάτης της Cyta και ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, την τηλεφωνία και τις υπηρεσίες CYTA.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top